Blog

Logosinteza in gibljivost prsta

Pri meni se je oglasilo dekle, ki je imelo težave pri rehabilitaciji levega mezinca po izpahu pred več kot mesecem dni. Sklep je bil zdaj pozdravljen, toda bolečine pri skrčenju prsta so bile prevelike, tako da je prst vedno ustavila na tretjini giba (leva slika – stopnja bolečine na tem mestu je bila 8 od 10 točk).

Predelali sva nastanek poškodbe in počistile zamrznjene energetske strukture vezane na dogodek, na vrata, ki so jo poškodovala in na bolečino samo. Takoj je bilo bolje (srednja slika – bolečina spet na 8/10).

Toda pri raziskovanju, zakaj se boji skrčiti prst še bolj oz. kaj je njena fantazija, da se bo zgodilo, če ga skrči, se je izkazalo, da je pred letom dni že imela poškodbo na tem prstu. Takrat je šlo za poškodbo pri igri z žogo in sprva ni izgledalo nič posebnega. Prvi dan tako sploh ni ukrepala, naslednji dan si je dala malo obkladkov in prst razmigavala, tretji dan pa je vseeno šla prst slikati in izkazalo se je, da je zlomljen in kost dislocirana. To je seveda pomenilo ravnanje in mavčno oblogo. In s tem je bila povezana tudi fantazija: da se bo prst zlomil, če ga skrči. Tudi to sva počistile z Logosintezo (dogodek, ambulanto, zvok pri repoziciji) in prst je lahko še bolj skrčila (desna slika).

poškodba prsta

 

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Logosinteza – primer terapije

Po uspešni terapiji z Logosintezo sva s klientko zapisali vsaka svoje doživetje terapije. Nov pristop zdaj uporabljam tri …

Igre

Določene pogovore odpeljemo vedno na isti način. Večinoma se slabo končajo – in to za vse vpletene. To dokazovanje, …

Toksični odnosi

Ste v odnosu z nekom, ob katerem se ne počutite v redu? Ob nekaterih ljudeh pozabite na svoje cilje in želje? Vam določeni …